torsdag 3. juni 2010

«Skal ikke hvite og mørke få gifte seg?»

Blandingsektepar møter så stor mistenksomhet når de søker familiegjenforening at Organisasjonen mot offentlig diskriminering mener det er snakk om ren diskriminering.

Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) er ikke vant til å bli nedrent av etniske nordmenn. I all hovedsak har det vært ikke-vestlige innvandrere som har søkt hjelp fra OMOD etter å ha blitt diskriminert. Det siste året har det forandret seg.
– Vi har en stor økning i henvendelsene fra etnisk norske. Nesten alle sakene dreier seg om avslag på familiegjenforening, etter ekteskap med en utlending, sier organisasjonssekretær Anita Rathore i OMOD.

Les mer her

2 kommentarer:

 1. "– Vi vil ikke hindre folk i å gifte seg, men asyls... Vis merøkere bør opplyses om at det å inngå ekteskap her ikke
  automatisk gir rett til permanent opphold i Norge, sier Rieber-Mohn."
  Dette er det VERSTE jeg noen gang har lest, uttalt fra en byråkrat! Er det meningen at dersom man gifter seg med noen fra et annet land, så må man regne med at den man har giftet seg med ikke kan få opphold her?? Dette strider etter mit syn direkte med declaration of human rights, som Norge så vidt jeg vet har ratifisert for lenge siden. ET STED MÅ VEL GRENSEN GÅ HER I ANNERLEDESLANDET VEL???

  SvarSlett
 2. Det er vel ikke politikerne som skal bestemme hvor et par skal få sette bo? "Problemet" med falske ekteskap for å få opphold i landet får de forsøke å løse på annen måte.

  Hilsen
  sur mann

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!
Ufine kommentarer vil bli slettet.