mandag 29. november 2010

Aishas historie!

Jeg har slitt med UDI i 2,5 år. Jeg har en bra jobb, et hus og dekker alle kravene som UDI har satt.
Saken ble litt problematisk ettersom foreldrene til mannen min (han er fra Pakistan) tvang han til å gifte seg pro forma for et par år siden. Ekteskapet havarerte kort tid etterpå.

Mannen min var glad i meg og skjulte dermed at han giftet seg pro-forma med en kvinne. Han kjente ikke til den norske utlendingsloven og unnlot dermed å fortelle UDI om dette ekteskapet. Hensikten var at jeg ikke skulle få vite det. Han trodde jeg skulle gå fra han, dersom jeg fikk vite det. Da UDI fikk greie på det, brukte de 2,5 år på en avgjørelse de kunne tatt med en gang. De har nå laget et utvisningsvedtak som varer evig.

Jeg skal ta kampen mot UDI i retten nå. Jeg er gift med en mann som jeg er kjempeglad i, men trangsynte UDI har kopiert hele utlendingsloven i vedtaket og mener han er en kriminell som aldri bør få sette foten sin i Norge.

Jeg har fått depresjon i disse 2,5 årene pga behandlingen til UDI.


Mvh

Aisha
Brev Aisha har skrevet til statsministeren:

"Vi har satt livet vårt på vent i 2,5 år pga UDI. Nå er det nok. Etter så mange år med venting sier UDI nei. Det kunne de gjort for lenge siden, de visste de skulle fatte denne avgjørelsen, men de lot oss vente. Dette er ikke-menneskelig behandling.

Jeg krever nå at UNE behandler saken med en gang slik at vi eventuelt kan gå videre. Jeg har aldri i mitt liv slitt psykisk. Det gjør jeg nå. Jeg går til en psykiater, jeg har tvangstanker, selvmordstanker, konsentrasjonsproblemer og store depresjoner. Hvis jeg tar livet mitt så er det UDI som vil være den ansvarlige.

Jeg skal ta saken til tingretten og høyhetsretten om jeg må. Kjærligheten er det dyrebare vi har, men det tror ikke UDI noe på. Ansatte i UDI har mulighet til å ødelegge folks liv. Det er for dårlig rettsikkerhet.

Jeg vil bare at dere griper inn og ber UNE se på saken med en gang. Hele livet mitt er snudd på hodet, men jeg nekter å gi opp kampen. Jeg er norsk statsborger og bestemmer selv hvem jeg skal gifte meg med og hvor jeg skal bo.

UDI har fattet et utvisningsvedtak som varer evig. Folk gjør mye rart og får komme tilbake til Norge, men mannen min gjorde en liten feil og blir utestengt."

4 kommentarer:

 1. Det er trist å høre at dere sliter så masse med UDI. Og det er utrolig trist at det mannen din har gjort før han traff deg skal ødelegge så masse for dere to. Utlendingsloven er en fallgruve som de fleste av oss her inne har fallt ned i... Og det er så ufattelig vanskelig å komme seg ut av det igjen. Jeg skulle
  bare ønske UDI og UNE klarte og følge andre lover også, slik som menneskerettighetene og Barnekonvensjonen.
  Jeg ønsker dere masse lykke til i saken deres. Jeg håper kjærligheten seirer tilslutt.
  Ta godt vare på deg selv!

  SvarSlett
 2. hei... har samme problem selv ,min eks mann har kunn glemt å fornye oppholdtillatelsen,nå vil dem sende han yil hjemlandet.vi har små barn,noen her som kan hjelpe.ta kontakt på e.mail said14@live.no
  hilsen merete

  SvarSlett
 3. Føler med deg søster Aisha. Det var vondt å lese denne historien. Er helt uvirkelig at han skal få en straff om å aldri få komme til Norge, nå han IKKE har vært her en gang.Og har en tilknyttning til riket, siden han er gift med en norsk statsborger. Håper du blir hørt i systemet og får en lykkelig gjenforening med mannen din. Jeg vet hvor hardt du har jobbet for dette i alle år. Og insha Allah skal du få din belønning. Jeg støtter deg ALLTID, husk det :) Klem <3

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!
Ufine kommentarer vil bli slettet.