mandag 13. desember 2010

Svar fra Venstre i saken til Trine og Felix Atem

Administrator i "Støttegruppe for lille David sine rettigheter" på Facebook har skrevet et brev til Venstre. Dette er svaret hun fikk:

Takk for e-posten. Takk for at du deler denne historien.

Vi mottar mange henvendelser når det gjelder familiegjenforeningssaker, og i mange tilfeller kan det virke som om utlendingsmyndighetene er mer opptatt av å ”statuere et eksempel” enn å ta konkrete hensyn. Det er utrolig viktig for politikere å høre historier om hvordan utlendingsmyndighetene utøver sitt skjønn. Venstre har en bunke med henvendelser over folk som klager over lang saksbehandlingstid, dårlig service eller uforståelige avslag av utlendingsmyndighetene. Selv om vi ikke har noen vedtaksmyndighet i enkeltsaker, kan vi utøve politisk press på lovgivingen der den viser seg å være urimelig . Det er ofte en tidkrevende prosess. Etter det dårlige valget i fjor, er det bare Trine Skei Grande og Borghild Tenden som representerer Venstre på Stortinget. Arbeidskapasiteten er derfor vesentlig redusert. Jeg håper du har forståelse for dette.

Vi i Venstre mener at det norske regelverket og behandlingen av søknader om visum og opphold i Norge ikke er tilpasset den nye virkeligheten. Det er jo ikke overraskende at flere og flere norske statsborgere får venner eller finner seg livsledsagere i andre land enn Norge. Vi oppholder jo oss stadig mer utenlands. Vi skal arbeider videre for at det skal bli lettere å få visum til Norge, at saksbehandlingstiden blir kortere og at antallet visumpliktige land reduseres. Det er dessuten alltid vondt å høre at barn adskilles fra sine foreldre på grunn av treg eller urimelig saksbehandling. Slik burde det ikke være. Det er beklagelig at Barnekonvensjonene brytes på flere punkter i saken deres. Selvfølgelig er det alvorlig at et barn fratas kontakt med sin far, spesielt med hensyn til barnets lave alder. Relasjonstilknytning er utrolig viktig i barnets første leveår, og når UDI ikke kan garantere gjenforening innen kort tid mener vi i Venstre ”barnets beste” bør være sterkt førende for vedtak som fattes. Det er ikke noe annet enn beklagelig at det ikke har skjedd i den nevnte saken.

Nestlederen i venstre, Helge Solum Larsen, har uttalt seg til NRK på vegne av saken. Det kan du lese her: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7415604

Igjen takk for at du deler historien med oss. Vi lover å ta den med oss videre i vårt arbeid for en mer human innvandrings- og asylpolitikk. Vi har flere ganger stilt spørsmål vedrørende familiegjenforening i Stortinget, og kommer til å følge med på saken videre.

Camilla Hille
Hospitant i Venstres stortingsgruppe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!
Ufine kommentarer vil bli slettet.