lørdag 24. juli 2010

– Utlendingsnemnda blåser i menneskerettighetene

– Utlendingsnemnda blåser i menneskerettighetene
Flere rettskjennelser kritiserer UNEs saksbehandling. Asyladvokat Humlen vil legge ned hele nemnda.


I tre år har Arild Humlen og Advokatforeningen ført saker for retten for asylsøkere som har fått endelige avslag fra Utlendingsnemnda (UNE). Selv om UNE totalt sett vinner de aller fleste av sakene i retten har Advokatforeningen vunnet godt over halvparten av de sakene de har valgt å føre.

Men den siste tiden har Humlen blitt mer og mer opprørt over hvordan utlendingsmyndighetene har behandlet søknadene før sakene har havnet i retten.

(...)

I et annet ferskt vedtak fra Utlendingsnemnda som også gjaldt utsendelse av en iransk kvinne, skrev nemndslederen i UNE at de ikke kunne ta hensyn til føringene fra en dom i Menneskerettighetsdomstolen fordi dommen var for svak.

– Det betyr kort og godt at en nemndsleder i Norge tilsidesetter Menneskerettighetsdomstolens avgjørelser. Det er rett og slett helt sensasjonelt! Det er ikke bare i strid med sunn fornuft, men det som måtte være av rettslige forpliktelser, mener Arild Humlen.

Les mer her

2 kommentarer:

 1. "Utlendingsnemnda har ikke ønsket å kommentere saken, men skriver i en mail til TV 2 at man sikkert kan finne dommer som sier mye pent om UNEs saksbehandling også." skriver TV2 i sin sak.

  Og det tror dere faktisk. Det finnes nok ikke mange som kan skryte av den jobben dere gjør, bortsett fra de som ønsker flest mulig innvandrere ut av landet uten at noen hensyn tas.
  Une tråkker over mennesker og hever seg over alt som heter menneskerettigheter eller barnekonvensjon. I sine avslag bruker de faktisk de ulike menneskerettighetene og forklarer hvorfor de ikke bryter de ved å splitte opp far og barn eller familier. Disse forklaringene er hårreisende rett og slett.
  Politikere, dere må gjøre noe mer med dette. Dere kan ikke la UDI og UNE styre slik de vil uten at dere bryr dere.

  SvarSlett
 2. Anonym sa...

  Utlendingsnemnda blåser ikke bare menneskeretighet men de blåser i barnaretighet . de sier at norge er et fritt land men det er bare tull og tøys ,,de bestemmer over andres kjærlighet de bestemmer over hvordan et gifte kone og manen sin skal lever sammen helt utrolig det har jeg aldri hært om helt uvirkelig,,av og til tenka jeg på om dei som jobber bådde i rjæeringen og utlendingsnemda og UDI..har sine egene familie eller barn hvordan kan de gjøre sånt jeg har aldri vært syk .jeg fekk breve fra utlendingnemda som sier at manen min får ikke oppholdtilatelse i norge før jeg har oppfylt på de umulige kravene det kan jeg ikke jeg slitte aleredde med en litten barn aleina har klaget til dei men tror de forstår ikke det er bare dyr som ikke forstår det .. har aldri vart sint ,fekk opkast blod.

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!
Ufine kommentarer vil bli slettet.