torsdag 13. januar 2011

Flere nyheter rundt Maria Amelie

Maria Amelie-saken: – Absurde regler SVs Heikki Holmås mener Maria Amelie-saken er full av paradokser.

Et demokratisk problem Ved arrestasjonen av den tydeligste representanten for de papirløse i Norge har regjeringen kvittet seg med en kritiker.

«Kroppen min skjelver, jeg er redd for politiet» Slik beskriver Maria Amelie (25) frykten for utkastelse i boka «Ulovlig norsk». Nå synes frykten å bli virkelighet.

Kledd naken og kroppsvisitert Maria Amelie virker mer oppgitt enn bitter etter pågripelsen onsdag kveld. Da hun kom fram til utlendingsinternatet på Trandum, ble hun kledd naken og kroppsvisitert.

Petter Nome: – Jeg er rystet over pågripelsen – Jeg håper regelverket blir gjennomgått på nytt, sier Petter Nome.

- Enten satser jeg alt, eller ingenting Politiet ber om to ukers fengsling for Maria Amelie.

Dobbelklikk på filmen for å få stort vindu


Amelie varetektsfengsles i to uker Maria Amelie varetektsfengsles frem til uttransport, som kan ta opp til 14 dager. Det ble bestemt i Oslo tingrett i ettermiddag. Hun anket på stedet.

Stoltenberg presses av sine egne – Min oppgave er å sørge for at vi fører en rettferdig flyktning- og asylpolitikk, sier statsminister Jens Stoltenberg, som presses til å snu i Maria Amelie-saken.

Demonstrerer for Maria Amelie i fem byer nå - Mange av demonstrasjonene er kommet til rett og slett på grunn av press fra enkeltpersoner som vil vise sin motstand, ifølge Amnesty.

Tusenvis demonstrerte for Maria Amelie 25-åringen har vekket enormt engasjement over hele landet. Demonstrasjoner onsdag ettermiddag i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø

Tusenvis i demonstrasjon for Maria Amelie Torsdag gikk tusenvis av mennesker ut i gatene i hele Norge for å støtte Maria Amelie i sin kamp for asyl.

Appell fra Amnesty International til Justisministeren La Maria Amelie få bli i Norge! Vi reagerer med sjokk og avsky på arrestasjonen og den planlagte utsendelsen av Maria Amelie. Maria Amelie ble tatt med på flukt av sine foreldre da hun var 12 år gammel. Etter å ha fått avslag på asylsøknaden i Finland flyktet de videre til Norge og kom hit da Amelie var 16 år. Etter avslaget her bestemte foreldrene seg for å gå under jorden.

LA MARIA AMELIE FÅ BLI! Underskriftsaksjon fra Amnesty International

"Slipp Maria Amelie fri!" Signèr underskriftskampanjen

Støttekonsert for Maria Amelie Papirløse Marie Amelie (25) kastes ut av landet. Thom Hell, Susanne Sundfør og Moddi er blant artistene som stiller opp på støttekonsert på Blå i Oslo i kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!
Ufine kommentarer vil bli slettet.