torsdag 13. januar 2011

En støtte til Maria Amelie

Saken til Maria Amelie, jenta som ga de papirløse en stemme og et ansikt, har aldri fått en plass her på Kampen mot UDI. Denne bloggen tar for seg familiegjenforening, spesielt der barn er involvert.
Men idag kjenner jeg at vi må lage hjerterom og plass til Maria Amelie. Hun ble igår kveld arrestert av åtte menn fra politiet, og sitter nå på Trandum i vente på å bli tvangsreturnert til Russland.

Hva vil UDI og UNE egentlig med dette? Skal Maria Amelie være et heidundrende skrekkeksempel for at slik kan det gå hvis du kommer til Norge?!?
Nå må utlendingsmyndighetene virkelig skjerpe seg. Hun har vært her siden hun var barn. Hun har stor "tilknytning til riket". Hun er godt integrert.
UDI og UNE: Nå må dere slutte med å se slavisk på disse lovene deres som passer inn der og da. Og dere må slutte med å overse andre lover som kan ødelegge saken deres. Det virker som dere plukker og mikser for at kabalen skal gå opp for dere.

Hvor er menneskerettighetene bak dette vedtaket?
Dere arresterer Maria Amelie før hun i det hele tatt har lest vedtaket fra dere. Er det riktig da? Var dere redd hun skulle gjemme seg igjen?

Hva skal hun sendes tilbake til? Hun har ingen og ingenting i Russland.
Nå må dere slutte å ødelegge mennesker liv av "innvandringspolitiske hensyn".

Mange varme tanker og klemmer sendes til Maria Amelie som antakeligvis er vettskremt for hva som kan skje med henne de neste dagene.


~Siv~
Maria Amelie er pågrepet av politiet Ny Tid kåret henne til Årets nordmann i 2010. I dag kan hun sendes ut av landet.

MARIA AMELIE ER IKKE ULOVLIG - Amnesty reagerer med sjokk og avsky på arrestasjonen og den planlagte utsendelsen av Maria Amelie. - Hennes sterke tilknytning til Norge siden hun var barn burde gi henne opphold, sier generalsekretær John Peder Egenæs.

– Jeg er helt skjelven Papirløse Maria Amelie sitter på Trandum og er livredd for hva som vil skje videre etter at hun i går ble arrestert av Politiets utlendingsenhet. Hun venter nå på å bli fremstilt for varetektsfengsling for så å bli deportert ut fra Norge.

– Politikerne vender henne ryggen Studievenn av Maria Amelie mener folk må vise at Norge ikke støtte slik behandling av mennesker. 25-åringen fra Kaukasus ble arrestert sent i går kveld etter at hun holdt et foredrag om papirløse flyktninger ved Nansenskolen på Lillehammer.

UNE: Maria Amelie har ikke beskyttelsesbehov Den pågrepne asylsøkeren Maria Amelie har ikke noe beskyttelsesbehov og får derfor ikke asyl i Norge, understreker Utlendingsnemnda (UNE).

- PR-jippo fra Regjeringen Geir Bekkevold, KrFs innvandringspolitiske talsmann er opprørt over behandingen av Maria Amelie. – Maria Amelie har blitt offer for Regjeringens asylspill, og deres behov for å sende ut et signal om at de er høye og mørke. Regjeringen gjør det de kan for å hindre at mennesker på flukt tar turen til Norge, sier Geir Bekkevold, KrFs innvandringspolitiske talsmann i en pressemelding.

Amelie: - Trodde ikke det var sant Maria Amelie mener hun aldri har fått lagt frem sin side av saken. Utlendingsnemnda (UNE) satser på en snarlig uttransportering. - Jeg var i sjokk og trodde ikke det var sant. Jeg trodde jeg skulle blitt informert på forhånd, sier hun til Aftenposten.no.

- Jeg angrer ikke Det sier Maria Amelie før fengslingsmøtet torsdag ettermiddag.

Noen refleksjoner over hendelsene I skrivende stund er det litt over seks timer siden jeg ble oppringt av en venn på min gamle skole, Nansenskolen. Han ba meg holde meg fast. Den papirløse asylsøkeren og forfatteren Maria Amelie hadde nylig holdt foredrag. Jeg fikk beskjed om at hun rett etter foredraget hadde blitt anholdt. Som en forbryter var hun satt i lenker av ikke mindre enn åtte politimenn, for åpen gate i Lillehammer. Tre timer etter å ha fått avslag på asylsøknaden sin, stadig uten begrunnelse. Hun ble straks kjørt mot Gardermoen, der ventemottaket ligger helt ved enden av rullebanen. Nacht undt nebel.

Vedtaket fra UNE Her finner du hele vedtaksbrevet fra Utlendingsnemda

Ulovlig norsk Her kan du kjøpe den omtalte boka av Maria Amelie

Ikke et menneske Maria Amelies kronikk i Aftenposten 4. januar 2011Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!
Ufine kommentarer vil bli slettet.