fredag 21. januar 2011

Spørsmål fra Maymunah

Hei,

Jeg lurer på hvordan det har gått med folks saker etter at dem har klagd på vedtaket fra UDI? Hvor lang tid har UDI tatt på å behandle saken, og hvor store er sjansene for at UDI gjør om vedtaket? Det meste de bruker er kanskje 11 måneder, men hva er den minste tiden det har tatt? Og hvis de ikke gjør om vedtaket, hvor store er sjansene for at UNE vil gjøre om vedtaket? Jeg hadde for lav inntekt i 2009, så mannen min fikk avslag, men nå har vi nok inntekt i 2010. Så hvis jeg dokumenterer den med selvangivelsen i mars/april, vil de da se på den? Er det noen som har vært i samme situasjon?Mvh
Maymunah

7 kommentarer:

 1. Hvis det er enete grunn til at dere får avslag så skal den innvilges når dere sender inn kopier av f.eks lønns og trekkoppgaver eller selvangivelsen. Tid i ankesak er som oftest 11 mnd.

  SvarSlett
 2. http://www.une.no/Sporsmal-og-svar/#Saksbehandlingstid
  Det ligger masse info om saksbehandlingstid osv her inne. Une har selvfølgelig mulighet til å overprøve et vedtak fra Udi , de er jo en " klageinstans" men hvor vidt de velger å gjøre om vedtaket er umulig å svare på.Mitt inntrykk er at de fatter det samme vedtaket som Udi uansett pga at Udi " gjør en grundig jobbb" så med mindre det foreligger nye opplysninger i saken så ville jeg forberedt meg på det samme svaret.Når saken er ferdig behandlet i Une så skjer ting fort.Mange velger å ikke vente på vedtak fra Une men reiser f eks ut av landet og gifter seg i hjemlandet og søker familiegjenforening derfra og sparer med det masse tid.Håper dette var til litt hjelp for deg.Varme tanker og gode ønsker fra Nina

  SvarSlett
 3. Hei:-) jeg snakket med Hanne Holemark(enhetsleder ofam 2) rett før jul. Hun sa i samme slengen som vi fikk svar på at de ikke omgjør avslaget vårt at det er så og si aldri de omgjør vedtak de har besluttet...MEN hun sa også at de noen sjelden ganger gjør om dersom økonmi er kommet på plass fra saken blir avslått til klagen blir behandlet...så dersom man skal ha tiltro til dette så ser det lyst ut for dere:-)...Udi brukte 7 mnd på vår klage..og da hadde vi etter 6 mnd fått innvilget prioritering..altså at saken skulle behandles straks..UDI brukte ytterligere 4 uker og sendte den fra saksbehandler til saksbehandler....var vistnok en vanskelig sak.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for alle svarene, er mye til hjelp! Det er veldig vanskelig for både meg og mannen min å leve så langt fra hverandre, men vi prøver å holde ut. Hvorfor fikk dere prioritert saken? Er det en mulighet til alle, eller er det spesielle krav til det?

  - Maymunah

  SvarSlett
 5. Det å få prioritert saker er ikke lett, men jeg hadde litt flaks med hvem jeg traff på og 3 mnd hard jobbing. Alle står fritt til å anmode om prioritering. Mener det står noe om prioritering på nettsidene til UDI og hvem som kan få prioritering.

  SvarSlett
 6. Så bra! Jeg har lest informasjonen på UDI sine nettsider, da er det bare å sende inn en forespørsel. Det er over mail jeg skal gjøre det, ikke sant? Har du noen råd eller tips til hva jeg kan gjøre?

  - Maymunah

  SvarSlett
 7. Hei jeg har vært sammen med min Kone i 7 år nå alså vi har vært kjærester i 7 år og vi forlova oss etter en stund. Nå har vi giftet oss i juni 2011 og søkt om familieinnvandring for meg, Kona er 23 jeg 26. Kona mi er helt Norsk mens jeg er gra et land i Europa vi kan komme til norge i 90 dager uten visum. Jeg kom hitt vi har giftet oss og søkt ja om familieinnvandring i juli 2011 Og jeg kunne vente her til saken behandles. Nå har vi fått innkalelser på intervju hos politiet etter 7 måneder. 19 januar. Så jeg lurer på er det et godt tegn siden vi ble kallt til intervju eller et dårlig tegn? Hun oppfyler inntekt kravene bolig osv.

  Hva spør dem eventuelt i intervju? og vi skal intervjues seperat

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!
Ufine kommentarer vil bli slettet.