mandag 11. april 2011

En støtte til Sofia

Sofia (5) er offer for menneskehandel – utvises fra Norge

Sofia og moren flyktet fra menneskehandlere i Italia som truet med å selge femåringen fordi moren ikke tjener nok som tvangsprostituert. Nå vil UDI sende de to tilbake til Italia.


Sofia (5) har bodd i Norge i mer enn to år. Hun kom hit da moren flykter fra bakmenn i Italia, januar 2009. Nå vil UDI sende de to tilbake til Italia. Derfor har moren og barnet gått i skjul i Norge.

(...)

Kvinnens advokat mener Norge bryter barnekonvensjonen hvor en rekke artikler blant annet påpeker:

  • Barnet har krav på beskyttelse og omsorg som er nødvendig for barnets trivsel.
  • Barn skal ikke bli skilt fra sine foreldre mot deres vilje.
  • Barnet skal beskyttes mot enhver form for diskriminering eller straff på grunn av sine foreldres, sin verges eller familiemedlemmers stilling, virksomhet, meningsytringer eller tro.


Les mer her

Amnesty om Sofia-saken: – Aldri vært borti lignende

Nå vil UDI vil kaste de to ofrene for menneskehandel ut av landet.

(...) – Saken er helt unik, jeg har aldri vært borti en lignende sak før, slik at når vi både ser på barnets beste i henhold til barnekonvensjonen, beskyttelsen av kvinnen som åpenbart er vanskeligere i Italia og det faktum at Italias asylsystem kan se ut som det bryter sammen, så er menneskerettighetene best i ivaretatt her ved at Norge behandler asylsaken og vurderer om kvinnen og barnet skal få bli i Norge, sier Jon Peder Egenæs, Generalsekretær, Amnesty i Norge.

Les mer her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!
Ufine kommentarer vil bli slettet.