onsdag 16. februar 2011

Ny lov gjør lille Erik (11 mnd) til kasteball

Fordi Morgan Spro får dagpenger fra NAV, nektes hans russiske kone opphold i Norge. Dermed nektes også sønnen samvær med begge foreldrene.

– Alt vi ønsker, er å være en familie. Vi har ikke gjort noe galt, sier Morgan Spro fortvilet.
Det sier 34 år gamle Morgan Spro. I huset i Engelsviken sitter han nå alene.

Sammen med ham skulle også kona Liliya Statsenko (31) og den snart ett år gamle sønnen Erik vært.

(...)

– Har ikke Erik rett til å vokse opp med begge sine biologiske foreldre, slik andre norske barn har? Dette handler egentlig ikke lenger om meg og Liliya, men om hans rettigheter. Tenk om andre i Norge skulle miste retten til å oppfostre barnet sitt fordi man går på sosialkontoret.

Les mer her

Foto: Privat

1 kommentar:

  1. Forferdelig at mennesker skal bli behandlet som dette. Hva med faren som mister så masse tid med sønnen sin. Han går glipp av alle de små milepælene som finner sted nesten hver eneste dag i barnets utvikling. Denne babytiden får man aldri tilbake, og tiden går så altfor fort.
    "Handlinger som angår barn som foretas av myndigheter og organisasjoner skal først og fremst ta hensyn til barnets beste. Staten skal sørge for at de institusjoner og tjenester som har ansvaret for omsorgen eller vernet av barn, har den standard som er fastsatt, særlig med hensyn til sikkerhet, helse, personalets antall og kvalifikasjoner så vel som overoppsyn." Nr.3 i FNs Barnekonvensjon. Hvordan er Eriks beste tatt hensyn til her? Håper virkelig utlendingsmyndighetene snart forstår at de ikke kan fortsette å amputere velfungerende lykkelige familier slik de holder på nå. Det er umenneskelig og bryter flere av menneskerettighetene.

    SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!
Ufine kommentarer vil bli slettet.