mandag 21. februar 2011

UDI sender ut nybakt mor

UDI vil sende en nybakt mor tilbake til Iran, mens den fem måneder gamle babyen må bli igjen i Norge sammen med far.

Lille Maya sitter trygt i mammas fang. Lite vet hun om at moren ikke er ønska i Norge. Det er allerede to år siden Leyla Jamshidivand fikk endelig avslag på asylsøknaden. Da hadde hun allerede møtt mannen i sitt liv i Trondheim.

– Det må jo være lov å bli glad i noen, sier Reza Maliki og ser kjærlig bort på Leyla.

(...)

Leyla har søkt om familiegjenforening med datteren og samboeren, men Utlendingsdirektoratet nekter å behandle søknaden fordi reglene sier at hun må søke fra hjemlandet.

(...)

– I denne saken mener vi at moren må kunne få søke om familiegjenforening fra Norge ettersom babyen er så liten og avhengig av sin mor og at meget sterke menneskelige hensyn derfor ligger til grunn, sier Ingvil Gjone Lyberg i Amnesty.

Les mer her

Faksimile: Nrk, Trøndelag

1 kommentar:

 1. Heia

  Dette er nær synonymt med Naverud saken som gikk i fjor våres og sommer. Der la Jens Stoltenberg inn en ny forutsetning og at dersom man hadde barn med Norsk ektefelle så ville man tillate inntil 2 år med "ulovlig arbeide" .

  Nå sies det ikke noe om arbeide her. Heller ikke noen om far er Norsk statsborger, men navnet kan tyde på at han bare har oppholdstillatelse.

  Da er trolig det juridiske i orden fordi det krever statsborgerskap for at regelen skal gjelde. Like fullt er det helt rått å gjøre det på den måten.

  I Norge er samboerskap tillatt og tillagt de samme rettigheter som ekteskap. Det er noe staten burde ta hensyn til. Ut over der kommer barnets beste som du har vist til ......

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!
Ufine kommentarer vil bli slettet.