onsdag 9. mars 2011

Ny katastrofedom fra EU

En ny EU-dom setter den stramme danske utlendingspolitikken under ytterlig press. Men om dommen slår dårlig ut for danske regler for familiegjenforening, er den en katastrofe for norsk politikk på området.

Dommen i den såkalte Zambrano-saken slår fast at det er i strid med EU-retten hvis et EU-land avviser å gi oppholds- og arbeidstillatelse til utenlandske statsborgere som forsørger barn med statsborgerskap i et EU-land.

Peter Starup, lektor i EU- og udleningsrett ved Syddansk Universitet, tolker dommen som en ny spiker i kisten for de danske reglene for familiegjenforening, melder JP.
- Den her dom kan vise sig at få enorm stor betydning og være ekstremt vidtrækkende.

- For Danmarks vedkommende betyder det formentligt, at vi må pakke sammen med de stramninger af udlændingepolitikken, der er gennemført, og vende tilbage til, hvor vi var i slutningen af 1990'erne, fortsætter han.

Les mer her

3 kommentarer:

 1. Kan hende det er jeg som er dum. Men hvorfor er dette en katastrofe-dom? Får vår del betyr det at pappa'n til Robin og mannen jeg elsker kan få være her sammen med oss.
  Men selvfølgelig er det vel noen som kan utnytte systemet.

  SvarSlett
 2. Det er en katastrofe-dom for høyrevridde regjeringer i EU som nå må akseptere at unionsborgere har rett til et familieliv.

  SvarSlett
 3. Hallo seere, jeg er nelson og er i ferd med å dele mitt vitnesbyrd her, min mor introduserte meg for Great Baba Ogbogo da hun oppdaget at jeg ikke kunne få min kone gravid etter 3 års ekteskap. Så disse brakte så mye trøbbel i ekteskapet mitt og førte til skilsmisse. Hun sa, han er veldig åndelig og kan få min kone til å vende tilbake til meg i glede og vi kan få barn sammen. Til å begynne med tvilte jeg ikke på før jeg tok kontakt med ham og deretter kastet mektige trylleformular på meg og fikk kona mi tilbake. Og nå er vi også fornøyde med flotte barn, helt fra dagen Great BaBa Ogbogo jobbet for meg og løste problemene mine. Jeg gjorde et sterkt løfte om at så lenge jeg lever, vil jeg fortsette å vitne om godheten til hans store gjerninger, og for de der ute som har forhold og ekteskapelige vansker, raskt skulle kontakte ham og bli en lykkelig vitnemål som meg. Jeg slipper kontakten hans her, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com, eller WhatsApp-nummeret hans. +2349020168697

  Han fikk ekskonen min tilbake til meg i glede

  Han botet meg fra en impotent mann til en virkelig mann.

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!
Ufine kommentarer vil bli slettet.