onsdag 9. mars 2011

Ny katastrofedom fra EU

En ny EU-dom setter den stramme danske utlendingspolitikken under ytterlig press. Men om dommen slår dårlig ut for danske regler for familiegjenforening, er den en katastrofe for norsk politikk på området.

Dommen i den såkalte Zambrano-saken slår fast at det er i strid med EU-retten hvis et EU-land avviser å gi oppholds- og arbeidstillatelse til utenlandske statsborgere som forsørger barn med statsborgerskap i et EU-land.

Peter Starup, lektor i EU- og udleningsrett ved Syddansk Universitet, tolker dommen som en ny spiker i kisten for de danske reglene for familiegjenforening, melder JP.
- Den her dom kan vise sig at få enorm stor betydning og være ekstremt vidtrækkende.

- For Danmarks vedkommende betyder det formentligt, at vi må pakke sammen med de stramninger af udlændingepolitikken, der er gennemført, og vende tilbage til, hvor vi var i slutningen af 1990'erne, fortsætter han.

Les mer her

2 kommentarer:

  1. Kan hende det er jeg som er dum. Men hvorfor er dette en katastrofe-dom? Får vår del betyr det at pappa'n til Robin og mannen jeg elsker kan få være her sammen med oss.
    Men selvfølgelig er det vel noen som kan utnytte systemet.

    SvarSlett
  2. Det er en katastrofe-dom for høyrevridde regjeringer i EU som nå må akseptere at unionsborgere har rett til et familieliv.

    SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!
Ufine kommentarer vil bli slettet.